GELUIDMETINGEN

Geluidmetingen  voor vloeren, muren en installatiegeluid 

Voor gebouwen die aan het bouwbesluit moeten voldoen zijn er duidelijke criteria voor het toetsen van de kwaliteit van de geluidsisolatie. Het bouwbesluit stelt minimum eisen aan de mate van bescherming tegen geluid. Dit voor geluid van buiten, van de buren en van installaties.
De eisen in verband met geluid van buiten en van de buren zijn eisen aan de isolatie. De eisen aan het geluid van installaties (sanitair, lift en klimaat) zijn eisen aan het geluidniveau zelf.
In Nederland wordt meting van geluidsisolatie uitgevoerd volgens NEN 5077. Voor grotere ruimtes, gebouwen en of sportzalen kunnen afwijkende eisen gelden. Ook voor deze afwijkende eisen kunnen wij de metingen geheel voor u verzorgen.

Metingen uitgevoerd door een specialist.
Raak Energie advies laat deze  geluidsmetingen of akoestische metingen uitvoeren door een specialist op het gebied van geluid.  Door deze verdeling binnen het bedrijf  blijft u werken met één aanspreekpunt voor alle controle metingen gedurende het bouwproject.
In veel situaties zijn geluidslekken aanwezig op plaatsen waar zich ook luchtlekkages vinden. Met onze Blowerdoor metingen is dan ook enig raakvlak op het gebied van geluid. Indien u wenst kunnen wij altijd een offerte verzorgen voor het meten van de luchtdichtheid in een woning, een thermografisch onderzoek of het meten van geluid.

Luchtdicht bouwen 2.0

Lees meer

Thermografie nieuws

Lees meer

Raamframe blowerdoor

Lees meer