Raak Energie Advies

Blowerdoor XL

Zeker in grote gebouwen is een goede luchtdichtheid van belang. Een kleine afwijking zorgt direct voor een flink effect op energieverbruik, comfort, geluidshinder, veiligheid en onderhoudskosten.

Bij grote complexen gebruiken we de Blowerdoortest-XL of BlowerdoorMaxi. Hierbij verdelen we het juiste aantal blowerdoormachines goed door het gebouw, voor een correcte drukverdeling. Dat werkt veel nauwkeuriger dan één grote blower. Waarom? Omdat één grote blower de hoeveelheid lucht op een enkele plaats toe- of afvoert waarbij de te verplaatsen lucht uit andere ruimtes moet komen. De kans is dan zeer groot dat deze grote hoeveelheden niet door een trappenhuis of deuropening kunnen, waardoor er drukverschillen ontstaan in het gebouw. Hierdoor lijkt de meting correct uitgevoerd, maar op de hoge of ver weg gelegen delen is mogelijk niet het juiste drukverschil bereikt. Door meerdere blowers te verdelen in het gebouw en eventueel ook op hoogte te plaatsen, meten we veel nauwkeuriger. Geen gebouw is ons te groot! We beschikken over een fors arsenaal blowers en hulppanelen, én de nodige portie ervaring.


Kwaliteit voorop

Natuurlijk meten wij volgens alle geldende normeringen en kwaliteitseisen. Onze metingen worden standaard uitgevoerd door meetspecialisten die een persoonlijk bewijs van vakbekwaamheid hebben voor het uitvoeren van luchtdichtheidsmetingen. Onze meettechnici zijn level 1, 2 en 3 gecertificeerd. Ook voorzien we de uitgevoerde metingen standaard van een SKH kwaliteitsverklaring. Hierdoor worden onze metingen bijzonder gewaardeerd door kwaliteitsborgers en opstellers van energielabels. Wilt u een conformiteitsverklaring voor de uitgevoerde metingen op luchtdoorlatendheid? Ook dat is geen probleem.

Meer weten over luchtdichtheidsmetingen in grote complexen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op
Wij helpen u graag verder!

Wilt u hier meer over weten of advies?

Neem contact op