Raak Energie Advies

De nieuwste apparatuur voor bouwkundige thermografie én een bak ervaring

Al sinds 2008 brengen wij bouwkundige mankementen in beeld, zonder hak- en breekwerk. Dat doen we met behulp van warmtebeelden, oftewel thermografie. Deze werkwijze is nauwkeurig en op iedere locatie mogelijk. Zo hebben we al diverse bijzondere objecten onderzocht en vele gebreken kraakhelder in beeld gebracht. Wat hiervoor nodig is? Natuurlijk de juiste opleiding en ervaring. Maar ook de nieuwste apparatuur en software zijn onmisbaar. En dat is precies wat wij bij Raak Energie advies in huis hebben.

De juiste kennis
Onze thermografen hebben flink geleerd. Zij zijn Level 1 en Level 2 opgeleid en hebben ook de cursus Level 2 ‘Bouwkundige en civiele thermografie’ succesvol afgerond. En al deze kennis delen we graag. Daarom ondersteunt Raak Energie advies ieder jaar de ITC-opleiding bouwkundige thermografie en leveren we regelmatig een bijdrage aan andere luchtdicht bouwen trainingen. Ook schrijven we mee aan richtlijnen en publicaties. Ervaring genoeg dus! Deze professionele vakmannen werken natuurlijk het liefst met de beste spullen.

De juiste apparatuur
Hoge kwaliteit thermografische camera’s zijn onmisbaar voor het maken van een juiste afbeelding. We hebben dan ook camera’s met een standaard resolutie en camera’s met o.a. @Ultramax resolutie. Het temperatuurbereik gaat van -40 tot +2.000 graden met een nauwkeurigheid van +/- 1 graad. Ideaal! De type camera’s? Diverse Flir camera’s, een B360 Western, een B540, een B860 en SC650 camera’s, met en zonder de @Ultramax functie. Daarnaast hebben we een losse 15º en 45º lens, die we kunnen toepassen op de SC650, de B540 en de B860. Deze gebruiken we om ook objecten van uitzonderlijke afmetingen of grote afstanden haarscherp in beeld te brengen. Alle apparatuur is, inclusief de lenzen, voorzien van de benodigde kalibratiecertificaten.

De juiste software
Naast deze apparatuur werken wij ook met de beste software. We gebruiken de Reporter 9.1 Pro – Tools+ pro en de ResearchIR MAX software. Om deze bijzonder krachtige IR analysesoftware goed in te kunnen zetten, hebben wij uiteraard de bijbehorende trainingen gevolgd.

Kortom: voor iedere uitdaging de juiste oplossing
Met al deze kennis, ervaring, apparatuur en software kunnen wij voor elke thermografische uitdaging een passende oplossing bieden. Zowel voor bouwkundige, als voor industriële thermografie. Maar ook het onderzoeken van composietmaterialen objecten, apparaten, processen op locatie of in een eigen testopstelling behoren tot de mogelijkheden. Vragen? Laat het ons weten! Wij gaan geen uitdaging uit de weg.