Luchtdichtheid meten

Luchtdichtheid van woningen

Helaas is geen enkel gebouw hermetisch luchtdicht afgesloten. Door fouten in de schil van de constructie kunnen daardoor vochtplekken ontstaan. Wanneer de thermische schil van uw bedrijfspand of woning niet luchtdicht is kunt u te maken krijgen condensatieproblemen en/of tochtverschijnselen. Tevens vermindert een luchtdichte ‘jas’ ongecontroleerde luchtstromen en bespaart u op uw energie. RAAK Energie geeft u inzicht in de gebreken aan de schil, ongewenste luchtstromen of luchtlekkages. Op deze manier kunt u bovenstaande problemen voorkomen.

Tocht in huis

Tevens kunnen wij u ook helpen bij het opsporen van toch in uw woning. Hierbij zal minder aandacht worden geschonken aan de gemeten waarde voor luchtdichtheid maar zal de focus vooral liggen op het opsporen van de plekken waar  lucht ongewenst de woning binnen komt. Middels een heldere rapportage met daarin onze aanbevelingen geven wij u advies hoe u de tocht problemen verholpen kunnen worden.

Blowerdoor in combinatie met thermografie

Als één van de eerste energie-adviseurs in Nederland passen wij luchtdichtheidsmetingen toe in combinatie met thermografisch onderzoek. Middels een thermografische camera kan RAAK Energie luchtlekkages voor u visualiseren. Al onze bevindingen zetten wij voor u op papier. Middels een duidelijke rapportages geven we advies over herstel- of aanpassingsmogelijkheden. Daarnaast  kunnen wij aangeven hoe u in de toekomst problemen kunt voorkomen.

Als specialist in meettechnieken heeft RAAK Energie advies een actieve bijdrage geleverd aan de uitvoeringsrichtlijn voor luchtdichtheidsmetingen van SKH. Twijfelt u over de luchtdichtheid van uw (bedrijfs)pand? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

CONTACTFORMULIERWilt u meerdere bestanden uploaden, plaats deze dan samen in een ZIP-bestand (max. 5mb) alvorens deze te uploaden.


7 maanden geleden

Raak Energie advies

Vaak komen comfortklachten voor en zijn deze niet direct aantoonbaar. Een voorbeeld hiervan is zichtbaar in de afbeelding. Op zich zijn beide ruiten goed echter omdat er een verschil is in straling kan dit verschil door bewoners worden opgemerkt als oncomfortabel. ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 jaren geleden

Raak Energie advies

Goed voorbeeld van een raamrubber wat niet correct is gemonteerd. Dit is zowel zichtbaar op de digitale afbeelding en het gevolg is zichtbaar op de infrarode afbeelding. ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook