Luchtdichtheid meten

Luchtdichtheid van woningen

Helaas is geen enkel gebouw hermetisch luchtdicht afgesloten. Door fouten in de schil van de constructie kunnen daardoor vochtplekken ontstaan. Wanneer de thermische schil van uw bedrijfspand of woning niet luchtdicht is kunt u te maken krijgen condensatieproblemen en/of tochtverschijnselen. Tevens vermindert een luchtdichte ‘jas’ ongecontroleerde luchtstromen en bespaart u op uw energie. RAAK Energie geeft u inzicht in de gebreken aan de schil, ongewenste luchtstromen of luchtlekkages. Op deze manier kunt u bovenstaande problemen voorkomen.

Tocht in huis

Tevens kunnen wij u ook helpen bij het opsporen van toch in uw woning. Hierbij zal minder aandacht worden geschonken aan de gemeten waarde voor luchtdichtheid maar zal de focus vooral liggen op het opsporen van de plekken waar  lucht ongewenst de woning binnen komt. Middels een heldere rapportage met daarin onze aanbevelingen geven wij u advies hoe u de tocht problemen verholpen kunnen worden.

Blowerdoor in combinatie met thermografie

Als één van de eerste energie-adviseurs in Nederland passen wij luchtdichtheidsmetingen toe in combinatie met thermografisch onderzoek. Middels een thermografische camera kan RAAK Energie luchtlekkages voor u visualiseren. Al onze bevindingen zetten wij voor u op papier. Middels een duidelijke rapportages geven we advies over herstel- of aanpassingsmogelijkheden. Daarnaast  kunnen wij aangeven hoe u in de toekomst problemen kunt voorkomen.

Als specialist in controlemetingen/ meettechnieken heeft RAAK Energie advies een actieve bijdrage geleverd aan de uitvoeringsrichtlijn voor luchtdichtheidsmetingen van SKH. Twijfelt u over de luchtdichtheid van uw (bedrijfs)pand? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

[contact-form-7 title="Contact form"]

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' or 'pages_read_engagement' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.