• thermografie
  • blowerdoortest
  • Zichtbaar maken van lucht- en ventilatiestromingen of waar lucht- of geurlekkages zich bevinden

Nieuws > Blowerdoor

Het aantal ventilatoren voor het uitvoeren van een blowerdoor meting en of luchtdichtheidsmeting is door Raak Energie advies per meetwagen uitgebreid.
De toegepaste ventilatoren ( 3 stuks )  hebben een debiet van 14000 m³/h per stuk en wij beschikken eveneens  over een Ductester  met een debiet van 1200 m³/h voor het testen van  ruimtes met zeer kleine lekverliezen.
Ondanks dat woningen, kantoren, scholen,  koelcellen en bedrijfshallen steeds vaker zeer goed luchtdicht worden gebouwd is er gelijktijdig steeds meer behoefte om grote tot extreem grote gebouwen in een enkele test  te testen op luchtdichtheid. Vanaf heden is dit dan ook mogelijk met de standaard aanwezige apparatuur in onze bedrijfswagens en  deze apparatuur is natuurlijk voorzien van actuele software en kalibratie certificaten..
Standaard kan gemeten worden tot lekverliezen van 42000 m³/h of  11666 l/s echter door het bij-schakelen van meerdere ventilatoren zijn ook grotere debieten eenvoudig haalbaar.  Het maximale  te meten debiet kan eventueel worden uitgebreid naar extreme van  336000 m³/h of 93333 l/s.

 

 

 

Retrotec blowerdoor Raak Energie advies