• thermografie
  • blowerdoortest
  • Zichtbaar maken van lucht- en ventilatiestromingen of waar lucht- of geurlekkages zich bevinden

Nieuws > Raamframe blowerdoor

Vanwege een test in een technische ruimte  moest het reguliere frame voor het meten van luchtdichtheid worden aangepast.
Tijdens deze test moest een bijzonder grote ruimte worden gecontroleerd op luchtdichtheid om de aangebrachte apparatuur te beschermen tegen de agressieve omgeving.
De toegang tot deze ruimte was mogelijk via een vlizotrap of via een luik boven het aangrenzende platte dak.
Een standaard deurframe voor de blower paste niet in deze opening en hiervoor is een speciaal raamframe aangeschaft.
Normaal worden deze raamframes gebruikt  in combinatie met een Ducttester ( kleine blower ) echter deze is niet voldoende van capaciteit om deze ruimte te kunnen testen.
Door het  aan elkaar bevestigen van de onderdelen van een raamframe en een deurframe is het toch mogelijk geweest om een voldoende  stevige afdichting te krijgen om de meting in deze ruimte  uit te kunnen voeren.
Inmiddels  is  het raamframe in combinatie met de kleinere fan ook toegepast voor het meten van de luchtdichtheid bij een aantal bunkers, grote serverkast , isoleerkamer in een ziekenhuis,  via een doorgeefluik in een OK, en in een raamopening van appartementen waarbij de voordeur ook mee moest worden getest op luchtdichtheid.
Bij elkaar een mooi voorbeeld van een ontwikkeling van een fabrikant, innovativiteit van de gebruiker en het ontstaan van nieuwe mogelijkheden om standaard luchtdichtheidsmetingen nog beter uit te kunnen voeren.