• thermografie
  • blowerdoortest
  • Zichtbaar maken van lucht- en ventilatiestromingen of waar lucht- of geurlekkages zich bevinden

Projecten > Luchtdichtheidsmeting Brussel

Raak Energie advies BV heeft een grote luchtdichtheidsmeting in Brussel uitgevoerd  met in totaal 376700 m³/h  aan luchtdebiet.
Door een Belgische collega van BlowerTechnic is Raak Energie advies BV recentelijk gevraagd om assistentie te verlenen bij een luchtdichtheidsmeting voor een groot te meten object in Brussel.
In totaal zijn er 16 blowers van het merk Minneapolis geplaatst met een totale capaciteit van 17200 m³/h en 15 blowers van het merk Retrotec type 6000 en 3000 met een totale capaciteit van 205500 m³/h. Deze luchtdichtheidsmeting is uniek vanwege haar totale capaciteit maar ook door twee verschillende merken in te zetten tijdens een gezamenlijke meting. Ondanks de verschillen in meetapparatuur is het vrij eenvoudig gebleken om de resultaten te verwerken in een gezamenlijk rapport.

Gezien de grote van het gebouw zijn de blowers voornamelijk op de kopgevels aangebracht om op deze wijze de lucht vrijelijk te kunnen verdelen door het gebouw.
Echter enkele blowers zijn aangebracht in de lange gevel. Dit  puur om de eenvoud tijdens het opbouwen.
De opnemers voor de druk zijn verdeelt door het gebouw om te borgen dat overal het juiste drukverschil aanwezig is gedurende de meting. Ook de buitendruk is aan beide zijdes van het pand continu gemeten.

Ondanks dat het gebouw bijzonder groot is verliep de meting voorspoedig en kunnen we terugkijken op een fysiek zware maar leerzame dag met een prettige samenwerking welke zeker voor herhaling vatbaar is.

Opdrachtgeefster: Blowertechnic