• thermografie
  • blowerdoortest
  • Zichtbaar maken van lucht- en ventilatiestromingen of waar lucht- of geurlekkages zich bevinden

Projecten > Zorginstelling luchtdicht

Bij deze zorginstelling was de wens om deze goed luchtdicht te laten bouwen.
Enerzijds was de goede luchtdichting wenselijk i.v.m de aangebrachte WKO installatie. Daarnaast wilde de gebruiker ook een gebouw wat bijzonder comfortabel is en waarbij de bewoners en patiënten zo min mogelijk last hebben van hinderlijke geuren uit bv de keuken of het zorgdeel. Tevens draagt een goede luchtdichtheid bij aan een betere geluidswering.
Het complex bestaat uit een zorgdeel van omstreeks 7900 m² en een woongedeelte met daarin appartementen van totaal 7500 m².
Deze delen zijn afzonderlijk gemeten waarbij het zorgdeel van 7900 m² in haar geheel is gemeten met meerdere blowers ( blowerdoor XL) en  ruimschoots voldeed aan de gestelde eis voor luchtdichtheid. Het zorgdeel is gemeten per appartement en heeft eveneens een gemeten waarde voor luchtdichtheid behaald welke ver onder de norm is gelegen. De aannemer  heeft zich voor en tijdens de bouw goed laten informeren over de knelpunten voor een goede luchtdichtheid en heeft voor de afbouw diverse tussentijdse testen laten uitvoeren. Dit resulteerde dan ook in de bijzonder goede behaalde waardes voor luchtdichtheid.

Opdrachtgeefter: HW Wonen