Raakthermografie

Wat is thermografie?

Eenvoudig uitgelegd is thermografie een meetmethode waarbij contactloos de temperatuur van een object of gebied in kaart wordt gebracht. Dit gebeurt door onze ervaren thermograaf met een hoogwaardige thermografische camera. Thermografie wordt onder andere toegepast in de bewaking, brandbeveiliging,industrie en de medische wereld. Sinds enkele jaren wordt thermografie echter meer en meer gebruikt bij het zoeken naar spaarzame oplossingen op het gebied van energiegebruik.

thermografie-woning3     thermografie-woning2     thermografie-woning1

Thermografie voor zuinig energiebruik

RAAK Energie advies is specialist op het gebied van bouwkundige thermografie. Met behulp van een hoogwaardige infrarood camera maakt onze bouwkundige thermograaf tijdens een thermografisch onderzoek een thermografische afbeelding.  Daarmee wordt eenvoudig zichtbaar waar uw woning of bedrijfspand onnodig energie verliest. RAAK Energie advies legt de thermografische foto’s vast in een compleet thermografie-rapport. Daarbij bieden wij u advies op maat: we wijzen u op de oorzaak van het warmteverlies en de manier waarop u dit het beste op kunt lossen. Zodoende kunt u effectief uw energiekosten terugdringen. U kunt een probleem immers pas verhelpen, als u weet dat er een probleem is en waar zicht dit bevindt.

Thermografie op andere vlakken

RAAK Energie advies past thermografie ook nog toe op andere vlakken, zoals het opzoeken van slechte contacten in elektrische processen, het opsporen van vocht of het onderzoeken van de luchtstroom binnen een gebouw. In combinatie met een BlowerDoormeting, ook wel luchtdichtheidsmeting genoemd, kunnen wij tevens de oorzaak van koude- en tochtverschijnselen voor u opsporen. Daarnaast kunnen wij het energieverlies van een koel- of vriesruimte inzichtelijk maken en met behulp van onze rookproef of rooktest kunnen wij tevens visualiseren of het product goed is geplaatst om voldoende snel te koelen.

Gecertificeerd in meettechnieken

RAAK Energie advies is gespecialiseerd in de nieuwste meettechnieken. Eén van onze specialiteiten is het uitvoeren van thermografisch onderzoek. Daarvoor hebben wij de nodige certificaten in huis. Wij zijn ASNT 1 ( Li-C2031) en ITC level 2 (2009BE04N003) opgeleid en hebben een bouwkundige thermografische opleiding gevolgd op level 2 niveau. Tevens voldoen wij aan de eisen welke gesteld worden volgens Breeam. Daarnaast zijn wij erkend om Luchtdichtheidsmetingen (Blowerdoor) uit te voeren. Tevens voor de opleiding EPA opnemer en EPA adviseur en energiecoördinator zijn de hiervoor benodigde erkenningen aanwezig.

CONTACTFORMULIERWilt u meerdere bestanden uploaden, plaats deze dan samen in een ZIP-bestand (max. 5mb) alvorens deze te uploaden.


8 maanden geleden

Raak Energie advies

Vaak komen comfortklachten voor en zijn deze niet direct aantoonbaar. Een voorbeeld hiervan is zichtbaar in de afbeelding. Op zich zijn beide ruiten goed echter omdat er een verschil is in straling kan dit verschil door bewoners worden opgemerkt als oncomfortabel. ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 jaren geleden

Raak Energie advies

Goed voorbeeld van een raamrubber wat niet correct is gemonteerd. Dit is zowel zichtbaar op de digitale afbeelding en het gevolg is zichtbaar op de infrarode afbeelding. ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook