• thermografie
  • blowerdoortest
  • Zichtbaar maken van lucht- en ventilatiestromingen of waar lucht- of geurlekkages zich bevinden

THERMOGRAFIE VOOR KOELING EN KLIMAATPLAFONDS

Thermografie voor koeling en klimaatplafonds

Mankementen aan verwarmingsinstallaties en klimaatplafonds kunnen met behulp van thermografie aan het licht worden gebracht. Voor koelvitrines en vriescellen geldt hetzelfde. Het verlies van gekoelde lucht kost echter dubbel zoveel energie. De koeling maakt overuren om de lage temperatuur te behouden, maar de omgeving rond de koeling wordt ongewenst gekoeld. Dat vergt weer extra verwarming.

De oplossing is eenvoudig. Aan de hand van thermografische warmtebeelden maakt RAAK Energie advies temperatuurverschillen visueel. Heeft onze thermograaf de locatie en de oorzaak van uw energieverlies gevonden, dan kunnen we u van gericht advies voorzien. Goed herstel is immers pas mogelijk als duidelijk is wat het probleem is en waar zich deze bevind.

Wilt u dubbel energieverlies voorkomen? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op. RAAK Energie advies is tevens gespecialiseerd in thermografie voor processen en elektra, zwem-/sportcomplexen en andere gebouwen. De thermografische inspectie combineren wij daarnaast regelmatig met onze blowerdoor-luchtdichtheidsmeting.

RAAK Energie geeft gastles op Da Vinci college

Lees meer

Luchtdicht bouwen 2.0

Lees meer

Thermografie nieuws

Lees meer