• thermografie
  • blowerdoortest
  • Zichtbaar maken van lucht- en ventilatiestromingen of waar lucht- of geurlekkages zich bevinden

THERMOGRAFIE TOEPASSINGEN

Thermografie toepassingen

Bijna overal waar een temperatuurverschil aanwezig is op een oppervlak is thermografie toepasbaar.
Denk hierbij o.a aan een thermografisch onderzoek voor het opsporen van houtrot doordat vocht een afkoeling kan veroorzaken, het  controleren  van de leidingloop van verwarmde leidingen onder een oppervlak, het controleren van broei in organische afvalhopen, het  opsporen en inzichtelijk maken van de menging van verschillende vloeistoffen, het hechten van verlijmde delen/panelen controleren op goede aanhechting, het controleren van een niveau in een opslagtank, het controleren op geven van wrijving bij lagers of rollerbanden,  Het controleren van composiet materialen en of vochtophopingen, enz.enz.
Ook bieden wij regelmatig oplossingen en of voeren proeven uit welke betrekking hebben tot het automatiseren  of beveiligen van een proces. Dit doen wij veelal samen met de fabrikant of importeur van infraroodapparatuur.
Maar ook eenvoudigere zaken zijn met thermografie te controleren, zoals het controleren van ingebouwde afsluiters of deze volledig sluiten en niet alsnog een beetje vloeistof doorlaten en/of het eenvoudig controleren of leidingnetten of radiatoren zijn ingeregeld.
(denk hierbij aan bv vloerverwarmingsinstallaties en of radiatoren) Diverse voorbeelden van de veelgebruikte toepassingen van thermografie vind u terug op deze website, echter heeft u een speciale wens of vraag over thermografie schroom dan niet om deze te stellen. Dit kan o.a per mail of telefoon maar ook via ons contactformulier.

Thermografie leidingwerk

RAAK Energie geeft gastles op Da Vinci college

Lees meer

Luchtdicht bouwen 2.0

Lees meer

Thermografie nieuws

Lees meer