• thermografie
  • blowerdoortest
  • Zichtbaar maken van lucht- en ventilatiestromingen of waar lucht- of geurlekkages zich bevinden

Warmtecheck

Door middel van Thermografie (thermografisch onderzoek )wordt een warmtecheck uitgevoerd door de specialisten van Raak Energie advies. Thermografie is een meetmethode waarbij contactloos de temperatuur van een object of gebied in kaart wordt gebracht. Met behulp van hoogwaardige infrarood camera maakt onze bouwkundige thermograaf tijdens de warmtecheck een thermografische afbeelding.
Met deze afbeelding wordt exact in kaart gebracht waar uw woning of bedrijfspand onnodig energie verliest.

Raak Energie advies biedt u advies / onderzoek op maat. Wij wijzen u op de oorzaak van het warmteverlies en de manier waarop u dit het beste kunt oplossen. Hierdoor is het mogelijk om effectief de energiekosten te verminderen en daardoor geld te besparen.

De meetspecialist

Wij zijn gespecialiseerd in de nieuwste meettechnieken. Één van onze specialiteiten is het uitvoeren van een warmtecheck of gevelscan. Daarvoor beschikken wij over de nodige certificaten.
Zo zijn wij ASNT 1 (Li-C2031) en ITC 2 (2009BE04N003) opgeleid en hebben een bouwkundige en civiele thermografische opleiding gevolgd op level 2 niveau. De door ons uit te voeren metingen zullen worden verricht zoals is omschreven in de NEN-EN13187 en voldoen eveneens aan de hoogste eisen welke worden gesteld volgens Breeam ENE 26.

Direct energie besparen

Wij zijn de aangewezen partner als u graag energie wilt besparen of uw comfort wilt verhogen. Graag komen wij naar u toe en voeren de warmtecheck uit. Naast een plan van aanpak maken wij  indien dit is gewenst ook aan analyse van uw huidige energielabel waarna wij samen met u de behoeftes en wensen bespreken. Wij zorgen voor:

  • Begeleiding
  • Coördinatie
  • Installatie
  • visualisatie van energieverlies

Energie besparen hoeft niet per definitie een grote investering te zijn. Er zijn tal van mogelijkheden voor zowel uw huis of bedrijf. Mocht u toch graag willen investeren in grotere en duurzame installatie? Denk aan zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen, dan helpen wij u met alles te regelen. Zo bespaart u niet alleen op de kosten van uw energierekening maar bent u ook milieuvriendelijk! Voor meer informatie over onze warmtecheck neemt u gerust contact op, wij komen graag naar u toe!

RAAK Energie geeft gastles op Da Vinci college

Lees meer

Luchtdicht bouwen 2.0

Lees meer

Thermografie nieuws

Lees meer