Warmtelekkages

Opsporen van warmtelekkages

In elk gebouw treedt onnodig warmteverlies op. Op plekken zoals vloeren, gevels, daken, schoorstenen, deuren en kozijnen treedt vaan onnodig warmteverlies op. Dit ten gevolge van onvoldoende of niet correct aangebrachte isolatie. Middels thermografische foto’s kan RAAK Energie achterhalen waar eventuele koudebruggen, isolatiegebreken of luchtlekkages aanwezig zijn in het gebouw. Middels thermografisch onderzoek of bouwkundige thermografie heeft u zichtbaar bewijs van energieverspilling. Tevens laat het onderzoek ook verborgen lekkages zien. IR-foto’s vertellen de mogelijke oorzaak van vochtdoorslag en brengen tevens nauwkeurig de water en (vloer)verwarmingsleidingen in beeld. Thermografisch onderzoek en infrarood onderzoek is daarom bij uitstek geschikt om snel gebreken te constateren en deze gericht op te lossen.

De juiste diagnose stellen

Naast dat RAAK Energie gebruik maakt van hoogwaardige infrarood apparatuur met een meetnauwkeurigheid van 0.02 graden heeft RAAK Energie ook diverse specialistische opleidingen gevolgd. Daarom is RAAK Energie de partij bij uitstek voor het uitvoeren van gebouw-thermografie of bouwkundige thermografische inspecties. Wij kunnen snel de juiste diagnose stellen zonder dat er geveldelen van het gebouw moeten worden geopend. Ook energieverliezen die met het normale oog niet zichtbaar zijn worden middels thermografie gelokaliseerd en op beeld vastgelegd. Wat volgt is een rapportage waarin wij u van passend advies voorzien. Naast thermografische inspecties maakt RAAK Energie ook gebruik van BlowerDoorMetingen en luchtdichtheidsmetingen om een zo accuraat mogelijk rapport uit te kunnen brengen.

CONTACTFORMULIERWilt u meerdere bestanden uploaden, plaats deze dan samen in een ZIP-bestand (max. 5mb) alvorens deze te uploaden.


7 maanden geleden

Raak Energie advies

Vaak komen comfortklachten voor en zijn deze niet direct aantoonbaar. Een voorbeeld hiervan is zichtbaar in de afbeelding. Op zich zijn beide ruiten goed echter omdat er een verschil is in straling kan dit verschil door bewoners worden opgemerkt als oncomfortabel. ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 jaren geleden

Raak Energie advies

Goed voorbeeld van een raamrubber wat niet correct is gemonteerd. Dit is zowel zichtbaar op de digitale afbeelding en het gevolg is zichtbaar op de infrarode afbeelding. ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook