• thermografie
  • blowerdoortest
  • Zichtbaar maken van lucht- en ventilatiestromingen of waar lucht- of geurlekkages zich bevinden

BLOWERDOORTEST SIP RUIMTES

Blowerdoortest – SIP ruimte

In de industrie voeren wij regelmatig blowerdoortesten uit om een SIP ruimte (Shelter In Place ) te controleren op de aanwezigheid van luchtlekkages. Deze ruimtes bevinden zich in een gebouw echter zijn bijzonder goed luchtdicht gemaakt. Hierdoor is dit een veilige schuilplaats mocht een gaswolk vrij komen. Deze ruimtes worden door ons vooraf op luchtdichtheid gemeten en met thermografie onderzocht. Na deze meting volgt een rapportage met aanbevelingen over de wijze van afdichten. Deze ruimtes welke zijn bedoeld als SIP ruimte worden soms ook anders omschreven zoals BLR ( Bijna Luchtdichte Ruimte ) NLR ( Nagenoeg Luchtdichte Ruimte)  LR ( Luchtdichte Ruimte) .

Jaren lange ervaring 

Door onze jaren lange ervaring in het vaststellen van luchtlekkages en onze goede relatie met  leveranciers voor materialen welke een goede luchtdichting kunnen waarborgen kunnen wij onafhankelijk van merk of leverancier een gericht plan van aanpak  uitwerken samen met een aannemer of onderhoudsbedrijf.  Na het nemen van de aanbevolen maatregelen zal vervolgens de ruimte nogmaals worden getest op luchtdichtheid.
Verder hebben wij voor diverse van dergelijke ruimtes  onderhoudscontracten afgesloten om de ruimte periodiek te testen op de werkelijke luchtdichtheid. Omdat dergelijke ruimtes een veilig onderkomen moeten kunnen bieden aan de vaste en externe personeelsleden en de ruimtes regelmatig worden aangepast of een andere functie krijgen hebben deze periodieke controles hun nut al meermaals bewezen.
In de basis zijn deze controlemetingen vergelijkbare metingen voor luchtdichtheid als worden gedaan in cleanrooms, isolatiekamers, OK gebieden, koel en vriescellen of een ULO.

RAAK Energie geeft gastles op Da Vinci college

Lees meer

Luchtdicht bouwen 2.0

Lees meer

Thermografie nieuws

Lees meer