Raak Energie Advies

Geluidsmetingen

Last van geluid? Of het nu gaat om geluiden van buiten, de buren of van installaties: wij brengen de akoestiek voor u in kaart. De grootte van het gebouw of de ruimte maakt ons niet uit: wij toetsen altijd volgens de geldende normeringen. Dit doen we samen met een specialist die als partner met ons samenwerkt. Voor u wel zo fijn: één aanspreekpunt voor alle controlemetingen in het gehele bouwproject. Laat u het geluid checken? Misschien is het dan zinvol om meteen de luchtdichtheid van het gebouw na te kijken. Ook dat kunnen wij met blowerdoormetingen en thermografisch onderzoek. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden.


Vloeren, muren en installaties

Geluid is er altijd, dat hoort er nu eenmaal bij. Soms kan geluid echter overlast veroorzaken. Denk daarbij niet alleen aan geluiden van buiten, maar ook aan geluiden van buren of van installaties. Het bouwbesluit stelt minimumeisen aan de mate van bescherming tegen geluid, zoals het geluidsniveau dat installaties (sanitair, lift, klimaat) mogen produceren. Voor gebouwen kan isolatie in meer of mindere mate bescherming bieden tegen geluid van buitenaf of van buren. Ook daarvoor gelden vaste eisen.


Akoestische metingen volgens de eisen

Voor het toetsen van de kwaliteit van geluidsisolatie in gebouwen zijn duidelijke criteria vastgelegd. In Nederland worden dit soort geluidsmetingen normaliter uitgevoerd volgens NEN 5077. Voor grotere ruimtes, gebouwen of sportzalen kunnen afwijkende eisen gelden. Ook voor deze eisen kunnen wij de metingen geheel voor u verzorgen. Onze geluidsmetingen of akoestische metingen laten we uitvoeren door een partner die specialist is op het gebied van geluid. Als expert in meettechnieken zijn wij als een spin in een web van specialisten. Op die manier heeft u tijdens het gehele bouwproject maar één aanspreekpunt voor alle controlemetingen. Wel zo fijn.


Meteen luchtlekkages checken

Geluidslekken zijn vaak op dezelfde plek aanwezig als luchtlekkages. Er is dan ook een raakvlak tussen de geluidsmetingen en onze blowerdoormetingen. Als u wilt, stellen wij meteen voor u een offerte op voor het meten van de luchtdichtheid of een thermografisch onderzoek. Dan heeft u in één keer het gehele plaatje compleet en nauwkeurig in beeld.

Meer weten over geluidsmetingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Gefaseerde geluidmetingen bij basisschool De Stappen in Wouw

Bekijk Project

Standaard geluidmetingen bij woningen, kantoren en gebouwen

Bekijk project

Meer over geluids-metingen?

Neem contact op
Wij helpen u graag verder!

Wilt u hier meer over weten of advies?

Neem contact op