Raak Energie Advies

Sportcomplexen en zwembaden

Het verwarmen en ventileren van sportruimtes kost veel energie. En het zuiveren en warmhouden van zwemwater nog veel meer. Sportcomplexen en zwembaden zijn daarom vaak grootgebruikers van energie. Onnodig energieverlies is dan ook doodzonde. Met bouwkundige thermografie kunnen wij gebrekkige isolatie en lekkages in bijvoorbeeld water- en CV leidingen snel en vakkundig opsporen. Zo heeft u de oorzaak van het energieverlies met een helder rapport overzichtelijk in beeld. Het enige wat u dan nog hoeft te doen, is dit herstellen.

U bent niet het eerste zwembad of sportcomplex dat verrast wordt door de aangetoonde gebreken: velen gingen u al voor. De gebreken die het vaakst boven water komen? Niet goed geïsoleerde leidingdelen, defecte dubbele beglazing, volledig met vocht verzadigde daken, lekkende transportleidingen onder de grond en het condenseren van vochtige lucht met chloordampen op luifels. Door dit op tijd te signaleren en te herstellen, beperkt u energieverlies én schade. Deze controlemetingen zijn dus zeker de moeite waard.


Ga voor duurzaam energieverbruik

Wilt u minder energie verspillen en gebreken voorkomen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Natuurlijk zijn onze specialisten gecertificeerd, maken we gebruik van de beste apparatuur en werken we volgens de hoogste kwaliteitseisen. De thermografie-inspectie kunnen we uitbreiden met een blowerdoor- of luchtdichtheidsmeting, waarbij de onder-of overdruk laat zien hoe luchtdicht het gebouw is. Een ideale combi! Voor nieuwbouw, bestaande woningbouw én bedrijfspanden.

Neem contact op
Wij helpen u graag verder!

Wilt u hier meer over weten of advies?

Neem contact op