Raak Energie Advies

Ziekenhuizen en cleanrooms

Zuivere lucht zonder bacteriën kan in ziekenhuizen en cleanrooms van levensbelang zijn. Een goede luchtdichtheid in deze gebouwen is dan ook een vereiste. Een luchtdichte, thermische constructieschil zorgt er namelijk voor dat er minder bacteriën naar binnen of naar buiten gaan. Bovendien is het handhaven van onder- of overdruk in naast elkaar gelegen ruimtes een stuk eenvoudiger met de juiste luchtdichtheid. Denk bijvoorbeeld aan: MRSA-ruimtes, OK-gebieden, druksluizen, steriele ruimtes en apotheken. Met een blowerdoortest lokaliseren we mogelijke plekken van bacteriegroei, stof- of schimmelsporen en ongewenste in- of uittrede van gas. Voor het opsporen van luchtlekkages in drukhiërarchische-ruimtes passen we blowerdoormetingen vaak toe in combinatie met thermografie, of met onze rookproef en luchtsnelheidsmetingen.


Geldende normeringen en eisen

Natuurlijk meten wij volgens alle geldende normeringen en eisen. Zo meten we in ziekenhuizen volgens de WIP richtlijnen of volgens de ontwerprichtlijnen, die vaak uitgaan van het aantal luchtwisselingen per uur in de betreffende ruimte. Op zoek naar een andere test? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt elke willekeurige manier van testen volgens geldende normen of voorgeschreven eisen bij ons opvragen. Voor ruimtes met uitzonderlijk hoge eisen kunnen wij standaard meten tot drukken van 350 Pa. Dit kan zowel positief als negatief, indien wenselijk kan de meetdruk worden opgevoerd tot 1.200 Pa. Als één van de weinige bedrijven in Nederland kunnen we op onze luchtdichtheidsmetingen een kwaliteitsverklaring verstrekken. We zijn level 1, 2 en 3 gecertificeerd.

Wilt u ongewenste bacteriestromen of luchtstromen beheersbaar maken? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op
Wij helpen u graag verder!

Wilt u hier meer over weten of advies?

Neem contact op