Raak Energie Advies

Werken met Raak Energie advies

Een samenwerking waarop u kunt bouwen


Een schat aan kennis en jarenlange ervaring: dat kenmerkt Raak Energie advies. Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in meettechnieken. Zo passen we bouwkundige thermografie toe in combinatie met blowerdoor-luchtdichtheidsmetingen.

Daarnaast kunt u op ons rekenen als het gaat om ventilatieproblemen, geluidsmetingen, endoscopie en het uitvoeren van rookproeven of kanaalpersingen. Zonder slopen of breken, maken wij zichtbaar waar het misgaat in de afdichting of bouwconstructie. Dat doen we met een no-nonsens aanpak en op transparante wijze.

Wij gaan altijd voor een oprechte samenwerking, waarop u kunt bouwen. Kortom: met Raak Energie advies BV krijgt u moeiteloos inzicht in uw lucht- of energiestromen. Het is dan ook niet voor niets dat wij de meeste metingen in Nederland uitvoeren!

Neem contact op

Een stukje historie

Of u nu een ondernemer, aannemer, zorgcentrum of huiseigenaar bent: u bent bij Raak Energie advies op het juiste adres voor onderzoek en advies. Onze roots? Die liggen in de bouwfysica, installatietechniek en bouwkundig onderzoek. Daarbij lopen wij het liefst voorop in de markt. Als één van de eerste energie-adviseurs in Nederland passen wij thermografisch onderzoek toe in combinatie met blowerdoor-luchtdichtheidsmetingen.

Daarnaast blijven we altijd leren. Zo hebben we ons de afgelopen jaren verder gespecialiseerd in bouwfysische technieken en zijn we gegroeid in diverse aanverwante disciplines. We bieden nu ook met rookproeven, ventilatiedebietmetingen, kanaalpersingen, rookkanaalcontroles, geluidsmetingen en specialistische endoscopie eenvoudige oplossingen voor vaak lastige problemen.

Neem contact op

Gecertificeerd in meettechnieken

We kunnen wel stellen dat we gespecialiseerd en gecertificeerd zijn in de nieuwste meettechnieken. We hebben niet voor niets de benodigde erkenningen in huis, zoals EPA-W en EPA-U adviseur, energiecoördinator, erkend deskundige en -consultant. Ook beschikken we over meerdere level 2 opgeleide en gecertificeerde bouwkundige thermograven. Verder zijn wij in het bezit van de ASNT 1 (Li-C2031) en ITC level 2 (2009BE04N003) certificaten. Dit zorgt ervoor dat wij als één van de weinigen na de meting een kwaliteitsverklaring kunnen geven op de uitgevoerde meting en rapportage. We kunnen zelfs een conformiteitsverklaring afgeven, als u dat wenst.

Daarnaast delen we graag onze kennis. Zo hebben we een actieve bijdrage geleverd aan de uitvoeringsrichtlijn voor luchtdichtheidsmetingen en BGS van SKH, en de aanvulling over de juiste wijze van meten van de luchtdichtheid voor koel- en vrieshuizen die in de BREEAM-NL is omschreven. Daarnaast zitten we in het bestuur van de Nederlandse Branchevereniging voor Luchtdichtheidsmetingen (NBvL). Alles bij elkaar een schatkist vol ervaring en kennis dus.

Neem contact op

Icon
20+ JAAR ERVARING

Onze rugzak zit bomvol expertise en ervaring: dat bewijzen we al jarenlang.

Icon
TOP 3 BEDRIJF NEDERLAND

Groots in kennis én in service: van alle metingen in Nederland voeren wij de meeste uit.

Icon
NUCHTER EN OPRECHT

Bij ons weet u wat u krijgt: een staaltje vakmanschap en een duidelijke uitkomst.


Meer weten?

Wilt u meer weten over luchtdichtheidsmetingen? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wij zouden over dit onderwerp boeken, online cursussen en documenten vol kunnen schrijven. Dat hebben we ook al regelmatig gedaan. Zo hebben we gastcolleges gegeven en meegeschreven aan de Nederlands norm voor luchtdichtheidsmetingen, en ook voor de luchtdichtheid bij koelen en vriezen. Het liefst delen we continu en overal al onze kennis! Maar dat zullen we op deze website maar niet doen. Zodat ie lekker compact, helder en duidelijk blijft.

Wilt u toch meer weten? Dat kan! Neem gerust eens contact met ons op. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Neem contact op

Actueel

Altijd als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.

Raak Energie advies schrijft mee aan richtlijnen en publicaties

Raak Energie advies schrijft regelmatig mee aan richtlijnen, publicaties en […]

Lees meer

Raak Energie advies levert een bijdrage aan praktijkgerichte trainingen

We delen graag onze ervaring en kennis als het gaat […]

Lees meer

De nieuwste apparatuur voor bouwkundige thermografie én een bak ervaring

Al sinds 2008 brengen wij bouwkundige mankementen in beeld, zonder […]

Lees meer
Neem contact op