Raak Energie Advies
Projecten - Thermografie

Lekkende schoorsteen in de industrie

Tijdens een thermografische inspectie in de industrie ontdekten wij een afwijking in een schoorsteen-ommanteling. Dit gebeurde terwijl we bezig waren met een geheel andere inspectie. Dit soort afwijkingen komt vaak voor en kan zorgen voor veel onkosten. Aanvullend onderzoek is dan noodzaak.

Vocht in de isolatie

Dit soort afwijkingen wordt meestal veroorzaakt door het opnemen van vocht in de isolatie. Dit vocht kan van buitenaf intreden, maar in een ernstigere situatie is de schoorsteen zelf lek en treedt dit vocht van binnenuit toe. Om de schoorsteen en de aanwezige isolatie te kunnen behouden, adviseerden wij deze opdrachtgever om een aanvullende inspectie te laten doen én om dit niet te lang uit te stellen.


Periodieke controle levert op

Het periodiek op enige afstand controleren van productiefaciliteiten met thermografie is een goede, eenvoudige en relatief goedkope manier om een indicatie te krijgen van de staat van de installatie. Op basis daarvan kunt u een plan van aanpak maken en prioriteiten bepalen. Raak Energie advies heeft hiervoor diverse thermografische camera’s en lenzen, die zowel een breed beeld geven als kunnen inzoomen over een grote afstand. Daarnaast kunnen wij thermografische beelden maken met een drone of een hoogtestatief. Ook kunnen we met Gasfinder op afstand of van dichtbij gaslekkages opsporen zonder het productieproces stil te leggen.

Wij helpen u graag verder!

Wilt u hier meer over weten of advies?

Neem contact op