Raak Energie Advies
Projecten - Thermografie

Energie- en warmteverlies in woning aangepakt

Bij Raak Energie advies gebruiken we thermografie meestal om aan te tonen waar energieverlies optreedt in een woning of kantoor. Zo kregen we dit keer van een bewoonster de opdracht om de 25 jaar oude spouwmuurisolatie te controleren én de vloerverwarming.

Vochtophoping in de constructie

Tijdens de inspectie kwam onze inspecteur een schoolvoorbeeld tegen van vochtophoping in een constructie. In de bouwvochtafbeelding is ook meteen zichtbaar wat het gevolg is als de koppen van een kanaalplaatvloer niet goed zijn afgedicht. Naast thermografie gebruiken wij voor een verdere vaststelling van de problemen natuurlijk ook ruimtevochtmeters, oppervlaktevochtmeters en vochtdieptemeters die het vochtpercentage dieper in de constructie kunnen meten. Door deze technieken te combineren, kunnen wij een compleet en helder beeld geven dat direct aangepakt kan worden.


Geen koude zones meer in vloer

Ook werd ons gevraagd om naar de vloerverwarming te kijken. De woning was gedurende 48 uur op temperatuur gehouden en in de vloer was een opmerkelijk verloop van temperatuur zichtbaar. Tijd voor actie! De vloerverwarmingsleidingen zijn gereinigd en de verdeler is opnieuw ingeregeld. Hierdoor is de doorstroming weer optimaal, is het rendement beter geworden en zijn de koude zones in de vloer verdwenen. Op de afbeeldingen zijn de leidingen in de vloer heel goed zichtbaar, wat ook heel handig is bij het boren in een vloer of wand. Met thermografie kunt u dit dus veilig doen, zonder een leiding te raken!

Wij helpen u graag verder!

Wilt u hier meer over weten of advies?

Neem contact op