• thermografie
  • blowerdoortest
  • Zichtbaar maken van lucht- en ventilatiestromingen of waar lucht- of geurlekkages zich bevinden

Blowerdoor meting

Middels een controlemeting/ blowerdoormeting zijn luchtlekken gemakkelijk op te sporen. Tijdens deze luchtdichtheidsmeting  of Qv10 meting zetten wij het gebouw tijdelijk in over- of onderdruk. Met behulp van een Retrotec blowerdoor testinstallatie en speciale meetsoftware onderzoeken waar in uw gebouw ongemerkt lucht uitlekt of binnenstroomt. Het luchtdichtheidsonderzoek biedt toegevoegde waarde voor zowel bestaande als nieuwe gebouwen, passiefhuizen en ziekenhuizen.

Blowerdoor XL

Wij maken gebruik van blowerdoor-test XL of BlowerdoorMaxi bij grote complexen. We stemmen het aantal blowerdoor-machines af op de grootte van het gebouw. Tevens verdelen we voor een correcte drukverdeling meerdere blowers over het gebouw. Hiervoor  beschikken wij over een groot arsenaal  Retrotec blowers  met verhoogde capaciteiten en zijn metingen mogelijk vanaf 2 L/s tot nagenoeg oneindig.

Luchtdichtheid in ziekenhuizen en cleanrooms

Zuivere lucht in ziekenhuizen en cleanrooms kan van levensbelang zijn. Om die reden is een goede luchtdichtheid in dergelijke gebouwen een vereiste. Een thermische schil van een constructie zorgt namelijk voor minder ongecontroleerde in- of uittrede van bacteriën. Met de juiste luchtdichtheid is het handhaven van onder- of overdruk in naast elkaar gelegen ruimten bovendien een stuk eenvoudiger. Denk hierbij aan ruimtes zoals: MRSA-ruimten, OK-gebieden, druksluizen, steriele ruimtes, apotheken, e.d. Middels de blowerdoortest lokaliseren wij mogelijke plekken van bacteriegroei, stof- of schimmelsporen.

Luchtdichtheid bij koel en vrieshuizen

De luchtdichtheid  bij koel en vrieshuizen is van groot belang om schade tijdens het invriezen van de koelhuizen te voorkomen. Waar luchtlekkages aanwezig zijn treedt namelijk vaak ook ijsvorming op of is er sprake van energieverlies.
Dergelijke ruimtes of gebouwen kunnen wij eenvoudig testen  op luchtdichtheid met onze blowerdoor apparatuur.

Blowerdoortest SIP ruimtes

Wij voeren met enige regelmaat blowerdoortesten uit om een SIP ruimte (Shelter In Place) te controleren. Deze ruimtes dienen vaak als doel dat deze bijzonder goed luchtdicht zijn gemaakt zodat het een veilige schuilplaats is mocht er een gaswolk vrij komen. Deze ruimtes worden vooraf op luchtdichtheid gemeten en tevens met thermografie onderzocht. Vervolgens brengen wij een rapportage uit met daarin onze aanbevelingen over de wijze van afdichten.

Blowerdoormetingen gecertificeerd en met kwaliteitsverklaring.

Wij voeren  onze metingen op luchtdichtheid uit  door meettechnici welke level 1-2 en 3 zijn gecertificeerd en voorzien de uitgevoerde metingen van een door SKH verstrekte kwaliteitsverklaring. Ook kan indien gewenst een conformiteitsverklaring op de uitgevoerde meting worden afgegeven.
Daarnaast zijn onze meettechnici ook op het gebied van thermografie level 1 en 2 gecertificeerd met inbegrip van de applicatie bouwkundige en civiele thermografie. beide op level 1 en 2 niveau.

[contact-form-7 title="Contact form"]
[custom-facebook-feed]