• thermografie
  • blowerdoortest
  • Zichtbaar maken van lucht- en ventilatiestromingen of waar lucht- of geurlekkages zich bevinden

GELUIDSMETINGEN

Geluidsmetingen voor vloeren, muren en installaties

Geluid is er altijd, dat hoort er nu eenmaal bij. Soms kan geluid echter overlast veroorzaken. Denk daarbij niet alleen aan geluid van buiten, maar ook aan geluid tussen ruimten (van of richting buren), of van installaties. Het bouwbesluit stelt minimumeisen aan de mate van bescherming tegen geluid, zoals het geluidsniveau dat installaties (sanitair, lift, klimaat) mogen produceren. Voor gebouwen kan isolatie in meer of mindere mate bescherming bieden tegen geluid van buiten, of van/naar buren. Ook daarvoor gelden vaste eisen.

Ook voor het toetsen van de kwaliteit van geluidsisolatie in gebouwen zijn duidelijke criteria vastgelegd. In Nederland worden dergelijke geluidsmetingen normaliter uitgevoerd volgens NEN 5077. Voor grotere ruimtes, gebouwen en of sportzalen kunnen afwijkende eisen gelden. Ook voor deze afwijkende eisen kunnen wij de metingen geheel voor u verzorgen.

Akoestische metingen uitgevoerd door een specialist

Als specialist in meettechnieken fungeert Raak Energie advies als spin in een web van specialisten. Op die manier blijft u tijdens het gehele bouwproject met één aanspreekpunt werken voor alle controle metingen. Onze geluidsmetingen, of akoestische metingen laten we uitvoeren door een specialist op het gebied van geluid.

Geluidslekken zijn vaak op dezelfde plek aanwezig als luchtlekkages. Er is dan ook enig raakvlak tussen de geluidsmetingen en onze Blowerdoormetingen. Indien u dat wenst, stellen wij graag voor u een offerte op voor het meten van de luchtdichtheid in een woning, een thermografisch onderzoek of het meten van geluid.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

 

Geluidsmetingen NEM5077

Geluidmeter

Geluidsmetingen NEM5077

Ruisbron op statief

RAAK Energie geeft gastles op Da Vinci college

Lees meer

Luchtdicht bouwen 2.0

Lees meer

Thermografie nieuws

Lees meer