Raak Energie Advies

Luchtdicht bouwen 2.0

Luchtdicht bouwen 2.0
Raak Energie advies heeft een bijdrage mogen leveren tijdens een training luchtdicht bouwen 2.0. Deze training is gegeven door de Greenworks Acedemy te Breda, Apeldoorn en Amsterdam. De trainingen zullen ook in de komende periode regelmatig worden gegeven en voor aanmeldingen of informatie willen wij u verwijzen naar: https://www.greenworksacademy.nl/academy/trainingen/.

Raak Energie advies heeft tijdens deze trainingen een  presentatie gegeven over de regelgeving en werkwijze om luchtdichtheidsmetingen uit te voeren. Aansluitend hebben diverse fabrikanten een korte pitch gegeven over de producten welke geschikt zijn voor luchtdicht bouwen. Deze producten zijn aansluitend in de demonstratiewoning ook daadwerkelijk door de cursisten aangebracht. Verder is bij de demonstratiewoning  als praktijk case gezocht naar luchtlekkages en is er een volledige blowerdoortest uitgevoerd.

Voordelen blowerdoortest
Tijdens training over luchtdichtheid is in het bijzonder aandacht geschonken aan de voordelen welke de blowerdoor apparatuur kan bieden tijdens een bouwkundig thermografisch onderzoek.
Daarnaast is uitleg gegeven in de diverse varianten van mogelijkheden om een drukverschil te verkrijgen over een woning of gebouw.
In een dergelijke setting welke voornamelijk is gericht op praktijkervaringen worden vragen direct beantwoord. Verder  is er veel van elkaar opgestoken en kennis gedeeld.